Kantoor

Verbouwing van een kantoor (ca 600 M2, 25 medewerkers Den Haag)

In de verbouwing van dit kantoor is openheid het hoofdthema geweest in de ontwikkeling van het concept. De diverse afdelingen zijn niet door wanden van elkaar gescheiden met uitzondering van de directievertrekken op de bovenetage. Archief, magazijn, keuken kantine en bespreekkamers zijn wel in afsluitbare ruimtes ondergebracht.

Er is bij de indeling van de plattegrond een onderscheid gemaakt tussen ruimtes toegankelijk voor bezoekers en voor medewerkers zonder hiervoor fysieke scheidingen toe te passen.

De overeenkomstige functies zijn benadrukt door dezelfde kleuren toe te passen op de vloeren van deze ruimtes.

Om de rust op de werkvloer veilig te stellen is een centrale verkeersruimte gerealiseerd. Details en constructie onderdelen zijn eenvoudig vormgegeven.