Penthouse

Verbouwing van een appartement (Den Haag)

Dit stadsappartement is gebouwd voor één persoon waarbij het uitgangspunt is geweest om alle gebruiksfuncties in één ruimte onder te brengen. Dit moest leiden tot een zo groot mogelijke flexibiliteit in het gebruik van de ruimte en het optimaal toetreden van daglicht.

Alleen de functies die technisch geen verplaatsbaarheid toelaten, zoals badruimte en kookruimte, hebben een vaste locatie gekregen.

Om wisselend gebruik van de bewoner zo goed mogelijk te waarborgen, is gestreefd naar een terug liggende, sobere sfeer in de vormgeving van zowel constructieonderdelen als details.

Wanden, plafonds en schilderwerk zijn uitgevoerd in wit stucwerk, alleen de vloer is uitgevoerd in een egaal grijze PVC en de badruimte-vloer in terrazzo (wit met zwarte toeslag).

De hoofdentree is voorzien van een eigen lift. Het appartement heeft een buitenruimte aan de voorgevelzijde hetgeen een natuurlijk overgangsgebied vormt tussen straatleven en woning. Op het dak is een terras met uitzicht over de stad gerealiseerd.