Oriënterend gesprek

Iedere renovatie of het nu van een heel huis of van een badkamer, keuken of zolder is verdient aandacht.

In eerste instantie is het nodig dat je in kaart brengt wat je wilt bereiken met de ruimte of het huis. Die ideeën moeten vertaald worden naar tekeningen en een technische omschrijving voor degene die het werk gaat doen.

Wij kunnen met onze ervaring een positieve rol spelen. Door ons flexibel op te stellen bewegen we mee met de vorming van het eindresultaat, waarin niets wordt overgeslagen. Door het ontwerp- en bouwproces op een rustige manier te laten verlopen, maak je geen fouten en krijg je geen spijt van te snel genomen beslissingen.

Je bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek om te zien of het met ons klikt en of wij de juiste partij zijn om je hiermee van dienst te zijn.

Het proces in stappen

  1. In eerste instantie heb je een idee en dit idee kan zich ontwikkelen door erover te praten en te ‘brainstormen’.
  2. De volgende stap is dat je hiervan tekeningen laat maken en technische werkomschrijving om te kunnen communiceren met degene die het werk gaat maken.
  3. In sommige gevallen moet er een bouwaanvraag worden ingediend.
  4. Met de tekeningen en de werkomschrijving kan je éen of meer aannemers een prijs laten maken voor het werk. Doordat je het werk goed gedocumenteerd hebt, kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.
  5. Een volgende stap is het verder uitwerken van de verschillende ruimten en het uitkiezen van de materialen, die je wil toepassen.
  6. Om goed te communiceren met de aannemer werkt het het beste als je gedetailleerde (werk) tekeningen hebt.
  7. Wij maken graag een kleurenplan voor je. Kleur maakt je huis interessanter, levendiger en geeft sfeer.
  8. Om het bouwproces zo gladjes mogelijk te laten verlopen kan je je door ons laten begeleiden. Wij houden in dat geval ook het budget voor je bij, zodat je steeds weet waar je staat.

Basisaanbod

In het geval dat je ervoor kiest om direct met een aannemer te werken,is het wijsheid om ontwerptekeningen – waar bijvoorbeeld ook de electra en afwerkingen op staan – en een werkomschrijving te laten maken.

Op basis hiervan kan een aannemer een reële prijs maken. Je doet een relatief kleine investering, waarmee je veel tijd wint en minder ontwerpbeslissingen hoeft te nemen tijdens het bouwproces. Bovendien heb je je ontwerp dieper doordacht.

Inrichting en stoffering

MASinterieur is opgericht door ervaren inrichters. Je kunt bij hen terecht voor het maken van een inrichtings en stofferingsplan. Als je  je nog niet direct op bepaalde meubels wil focussen, dan kunnen wij een globaal inrichtingsplan voor je maken van waaruit je daadwerkelijk kunt gaan kiezen.

3d-gosker-ontwerp
3d-gosker-ontwerp
3d-gosker-ontwerp
3d-gosker-ontwerp
3d-gosker-ontwerp

Voorbeeld 1


Iemand vraagt van ons het ontwerp te maken met de tekeningen, de werkomschrijving en de werktekeningen. Zij willen ook graag hulp bij  ontwerpen van de badkamers en keuken en de materialisatie ervan. Omdat ze een goede verstandhouding met de aannemer hebben, begeleiden zij deze zelf. Als ze een technische vraag hebben spelen ze die naar ons door.

Voorbeeld 2


Iemand heeft een aardig idee van wat zij willen en denkt eraan om direct een aannemer te benaderen. Op het laatste moment bedenkt zij zich en schakelt ons bureau in. Wij maken het ontwerp en komen toch tot andere oplossingen dan zij in eerste instantie gedacht hadden. Wij maken de basis-tekeningen en de werkomschrijving en zij gaan daarna alleen verder met de door hen gekozen aannemer.

Voorbeeld 3


Iemand is zijn huis aan het verbouwen met een aannemer, maar loopt toch tegen een aantal vragen op. Zij vragen ons bureau om mee te denken met de ontwerpbeslissingen, waar ze zelf niet zo een twee drie een antwoord op weten.