REFERENTIES

GOSKER

REFERENTIES

VERBOUWING VAN HUIS UIT 1920

Het huis uit 1920 dat ik van mijn moeder gekocht heb wilde ik volledig renoveren tot een licht en strak huis met een natuurlijke uitstraling. Ik wist al een beetje welke indeling ik wilde gaan maken en dat ik houten vloeren, natuursteen en mozaïek wilde gaan gebruiken. Ik ging op zoek naar een architect die goed wist te vertalen wat ik mooi vond en alles tot een harmonisch geheel wist te maken. Ik wilde een architect die mij hielp met keuzes maken. Ik koos voor Gosker Ontwerp.
Het huis is nu klaar en ik geniet erg van mijn huis. Marij en David hebben goed geluisterd naar mijn wensen en ze hebben het huis anders ingedeeld. Ze hebben een aantal muren verwijderd waardoor de kamers groter zijn geworden, de badkamer verplaatst zodat daar meer privacy was, het huis lichter is geworden en de manier waarop je door het huis loopt logischer is geworden. Ze hebben bij het ontwerp goed naar de functie van de kamers gekeken zodat ik nu genoeg kledingruimte heb, een fijne plek heb voor eettafel en zithoek tot aan een plek hebben waar ik handig kan strijken.

Marij en David hebben oog voor detail, vloeren die mooi doorlopen van de ene in de andere kamer, detaillering van de kozijnen en sierlijsten, de voegen van de tegels in horizontale vlak lopen mooi over in de tegels in het verticale vlak. Ik ben ook erg blij met het lichtplan dat ze gemaakt hebben.

Ik vond keuzes maken moeilijk en gaf me veel stress, hierop had ik me verkeken. Marij was een grote steun. Waar ik me ook op verkeken had was de hele bouwbegeleiding. Van tevoren dacht ik dat het werk van een interieurarchitect vooral een mooi functioneel ontwerp maken was. We werkten met een vriendelijke bekwame Poolse aannemer die alles wilde doen, maar die moest wel aangestuurd worden door Marij en David hoe hij alles moest maken anders was het nooit zo een strak huis geworden. David heeft veel bouwkundig inzicht waardoor het huis ook bouwkundig verbeterd is, zoals isolatie, versterking van de plafonds en kozijnen.

Marij en David vond ik daarbij fijne mensen die altijd betrokken waren bij de verbouwing.

~ Reinout ter Morshuizen ~

‘S AVONDS IN DE ZON ZITTEN

Wij hebben een fantastisch huis. Er ontbrak maar een ding aan: ‘Wij konden ’s avonds niet in de zon zitten.’ De oplossing was een terras op ons dak. We wilden echter geen opvouwtrapje naar het dak. We wilden een echte trap en een verdieping op ons huis. We hadden al eens een brief van de gemeente gekregen, waarin stond dat we dit mochten doen.

Hoe nu van zo’n droom naar een reële verdieping?
Wij hebben Gosker Ontwerp benaderd. En David en Marij Gosker hebben ons geholpen om al onze wensen steeds duidelijker te formuleren en om te zetten in tekeningen, die uiteindelijk leiden tot de bouwtekening. Zij hielpen bij het vinden van een aannemer,bij de prijsafspraken en bij de bouwvergunning. En zij hielden toezicht tijdens het bouwproces.

Wat maakt Gosker Ontwerp nu zo bijzonder. Voor mij is dat: de humor tijdens de besprekingen, de toewijding en precisie waarmee gewerkt wordt, het geduld met ons als klanten (wij moesten het natuurlijk ook steeds eens worden) en de zekerheid dat Marij en David je nooit in de steek laten als er iets mis gaat. (en dat gebeurt in ieder bouwproject).
En nu is onze droom realiteit. En nog dagelijks zijn we blij dat we deze verbouwing hebben aangepakt, dat het geworden is wat we ervan verwachtten en dat we terug kunnen kijken op een spannend en leuk bouwproces. Met dank aan Marij en David!

~ Ria Brandon ~

ALLES KLOPT

“Ik heb na de verbouwing gezocht naar iets, wat niet klopte en kon echt niets vinden”.

~ Egbert Jeeninga (eigenaar) villa 3 ~