GOSKER

RENOVATIE VAN EEN HUIS UIT 1920

Ik wilde het huis uit de jaren 20 dat ik van mijn moeder had gekocht volledig renoveren, zodat het licht, strak maar nog steeds natuurlijk was. Ik wist al wat voor ontwerp ik wilde en ik wilde houten vloeren, natuurlijk steen en mozaïek gebruiken. Ik ging op zoek naar een architect die alles wat ik wilde kon vertalen naar een mooi geheeI. Ik wilde een architect die mij kon helpen bij het maken van keuzes. Ik koos Gosker Design.

Het huis is nu af en ik geniet er met volle teugen van. Marij en David luisterden naar wat ik wilde en hebben het huis aangepast. Ze hebben muren verwijderd zodat ik grotere kamers heb. Ze hebben de badkamer verplaatst voor meer privacy, het huis is lichter geworden en de manier hoe je door het huis loopt is logisch geworden. Ze hebben bij het ontwerpen van de kamers gekeken naar de functies van de kamer gekeken zodat ik nu meer kleedruimte, een mooie plek voor de eettafel en een mooie zitruimte heb. 

Marij en David hebben een goed oog voor details, mooie vloeren die van de ene naar de ander kamer gaan, raamkozijnen detaileren, het beleggen van de tegels zonder problemen met horizontale en verticale beleggingen.. Ik ben ook zeer tevreden over de lichtinval die ze hebben gemaakt. 

Ik vond het lastig om keuzes te maken en ze hebben me veel stress gegeven, waardoor ik verkeerd oordeelde. Marij was geweldige steun. Waar ik ook verkeerd over oordeelde was het gehele overzicht over het bouwen. Ik dacht eerst dat het werk van een interieurontwerper vooral bedoeld was voor een mooi werkend design. We werketen met een vriendelijke Poolse aannemer die alles wou doen. Maar er werd eerst door Marij en David gecheckt of het wel kon. Gelukkig maar, want het huis is heel mooi geworden. David begrijpt heel veel vanuit het oogpunt van een architect wat goed van pas kwam, zoals isolatie, versterking van het dak en de raamkozijnen.

Ik heb Marij and David ervaren als fijne mensen die altijd betrokken waren bij de renovatie.

~ Reinout ter Morshuizen ~

IN DE AVOND IN DE ZON ZITTEN

We hebben een fantastisch huis. Er miste maar een ding: “We konden niet van de zon genieten in de avond”. De oplossing was een terras op het dak. Maar we wouden geen ladder naar het dak. We wilden een echte trap en een extra verdieping op ons huis. We hebben al een keer een brief gestuurd naar de gemeente en die zeiden dat het toegestaan was.

Hoe maak je deze droom waar?
Wij benaderden Goskerontwerp en David en Marij Gosker hebben geholpen om onze wensen te formuleren en duidelijker maken, waardoor we ze konden tekenen. Deze tekeningen leidden tot het bouwplan. Zij hebben ons geholpen met het zoeken naar een aannemer, prijsafspraken en de bouwvergunning. Zij hielden ook toezicht over het bouwen.

What makes Goskerontwerp so special?
Voor mij is dat gevoel voor humor tijdens de gesprekken, de toewijding en precisie, het geduld met ons als klanten (natuurlijk moeten we het ook met elkaar eens zijn) en weten dat Marij en David er altijd voor ons zijn als er iets mis gaat. (Wat tijdens elk bouwproject gebeurd). 

En nu is onze droom een realiteit. We zijn er elke dag blij mee dat we deze renovatie hebben laten doen. Het is geworden wat we verwachtten en we kunnen terugkijken naar een leuk bouwproces. Met dank aan Marij en David!

~ Ria Brandon ~

ALLES PERFECT

“Na de renovatie zocht ik naar iets dat niet perfect was en dat kon ik niet vinden.”

~ Egbert Jeeninga (eigenaar) villa 3 ~